Start BESTELLING COMMANDE ORDER BESTELLUNG WACHTDIENST LA GARDE        

VITAAL MOORSEL-APOTHEEK Tervuren Pharmacy Online
Apotheker NICLAES Luc                                                                                                                                                     Vergunningsnummer: 262906

    NEW WEBSHOP click here to order

 

 

 

Klassieke geneesmiddelen of allopathie

 

bullet Nieuwe elektronische identiteitskaart met sis-gegevens  kan vanaf mei 2013 gebruikt worden in de apotheek in plaats van de SIS kaart. Het betreft een éénmalige inlezing, die de SIS kaart vervangt.
Op de e-ID kaart worden geen gegevens van medicatie of andere producten opgeslagen. Enkel de verzekerbaarheid kan met de e-ID kaart worden nagegaan. Een éénmalige inlezig per patiënt per apotheek volstaat levenslang.
Sinds 6/03/2015 kan ook een eventueel attest voor terugbetaling, online opgevraagd worden via MycareNet aan de hand van uw e-ID kaart.
 
bullet SIS-kaart kan nog tot eind 2013 gebruikt worden om van de terugbetaling van de mutualiteit te genieten voor terugbetaalbare (allopathische) geneesmiddelen met voorschrift. Minstens één inlezing van de SIS-kaart per trimester IN DE APOTHEEK is nodig. (Dus vanaf januari, april, juli en oktober).
B.v. een inlezing in augustus is geldig tot en met 30 september.
bullet Originele en generische geneesmiddelen: het actief product is identiek, maar de biologische beschikbaarheid kan verschillen naargelang de galenische vorm.
bullet

 

bullet

Geneesmiddelen vrij van voorschrift, zonder tussenkomst van de mutualiteit: b.v. Lysomucil, Dafalgan
Geneesmiddelen vrij van voorschrift, met tussenkomst van de mutualiteit (indien voorschrift): b.v. Cetirizine, Zyrtec
Geneesmiddelen op voorschrift, zonder tussenkomst van de mutualiteit: b.v. Lormetazepam, Dafalgan Codeine
Geneesmiddelen op voorschrift, met tussenkomst van de mutualiteit: b.v. Amoxicilline, Silmvastatine
Geneesmiddelen op voorschrift, met tussenkomst van de mutualiteit mits speciale toelating (attest): b.v. Nexiam

bullet


Een voorschrift is 3 maand geldig vanaf de opstellingsdatum van de dokter. Eveneens het afschrift van uitgestelde aflevering (door de apotheker) is 3 maand geldig vanaf de opstellingsdatum van de dokter.
B.v. een voorschrift gedateerd van 10-01-2015 gepresenteerd aan de apotheker in maart is geldig tot 30-04-2015. Een eventueel "afschrift van uitgestelde aflevering" (indien b.v. slechts 3 van de 4 voorgeschreven producten gekocht worden) is ook maar geldig tot 30-04-2015.

-top-