Start Omhoog BESTELLING COMMANDE ORDER BESTELLUNG WACHTDIENST LA GARDE        

VITAAL MOORSEL-APOTHEEK Tervuren Pharmacy Online
Apotheker NICLAES Luc                                                                                                                                                     Vergunningsnummer: 262906

    NEW WEBSHOP click here to order

 

 

Klassieke geneesmiddelen of allopathie

 

bullet Nieuwe elektronische identiteitskaart met sis-gegevens  kan vanaf mei 2013 gebruikt worden in de apotheek in plaats van de SIS kaart. Het betreft een éénmalige inlezing, die de SIS kaart vervangt.
Op de e-ID kaart worden geen gegevens van medicatie of andere producten opgeslagen. Enkel de verzekerbaarheid kan met de e-ID kaart worden nagegaan.

 
bullet Originele en generische geneesmiddelen: het actief product is identiek, maar de biologische beschikbaarheid kan verschillen naargelang de galenische vorm.
bullet

 

bullet

Geneesmiddelen vrij van voorschrift, zonder tussenkomst van de mutualiteit: b.v. Lysomucil, Dafalgan
Geneesmiddelen vrij van voorschrift, met tussenkomst van de mutualiteit (indien voorschrift): b.v. Asaflow 80, Cetirizine
Geneesmiddelen op voorschrift, zonder tussenkomst van de mutualiteit: b.v. Lormetazepam, Dafalgan codeine
Geneesmiddelen op voorschrift, met tussenkomst van de mutualiteit: b.v. Amoxicilline, Asaflow 80
Geneesmiddelen op voorschrift, met tussenkomst van de mutualiteit mits speciale toelating (attest): b.v. Plavix

bullet


Een voorschrift is 3 maand geldig vanaf de opstellingsdatum van de dokter. Eveneens het afschrift van uitgestelde aflevering (door de apotheker) is 3 maand geldig vanaf de opstellingsdatum van de dokter.
B.v. een voorschrift gedateerd van 19-02-2015 gepresenteerd aan de apotheker in maart is geldig tot 31-05-2015. Een eventueel "afschrift van uitgestelde aflevering" (indien b.v. slechts 3 van de 4 voorgeschreven producten gekocht worden) is ook maar geldig tot 31-05-2015.

-top-